“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ”

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καστοριάς, ως επιστημονικός φορέας που άπτεται νομικών ζητημάτων, για τη μέριμνα, τη διασφάλιση αλλά και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, ενημερώνει εκ νέου τους συμπολίτες της περιοχής μας πως συνεχίζεται η Κτηματογράφηση, η συλλογή δηλαδή δηλώσεων του ν. 2308/1995 για τη δημιουργία του Εθνικού Κτηματολογίου, μέχρι 15-04-2019 για τους κατοίκους εσωτερικού και μέχρι 15-07-2019 για τους κατοίκους εξωτερικού.

Έπειτα από τον πρώτο μήνα καταθέσεων δηλώσεων στις υπό κτηματογράφηση περιοχές του Νομού μας, παρατηρήθηκε ευρεία κι επ’ αμοιβή προσφορά σύνταξης αυτών από επιτηδευματίες πολλών και διάφορων κλάδων. Ενημερώνουμε για ακόμη μία φορά τους πολίτες, πως η δήλωση των εμπραγμάτων και λοιπών εγγραπτέων δικαιωμάτων αποτελεί κρίσιμο μέγεθος της επόμενης φάσης και των πρώτων αναρτήσεων μετά την κτηματογράφηση. Η νομική συμβουλή, που παρέχουν οι Δικηγόροι της Περιφέρειας μας και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς, κατά τη σύνταξη των εν λόγω δηλώσεων συμβάλλει στην αποφυγή νομικών και πραγματικών σφαλμάτων, εκδίκασης ενστάσεων και δικαστικών προσφυγών στο μέλλον.

Υπενθυμίζουμε πως η κτηματογράφηση αφορά τις παρακάτω περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των Δήμων Καστοριάς, Νεστορίου και Άργους Ορεστικού, δηλαδή, την Αγία Κυριακή, τον Άγιο Αντώνιο, τον Άγιο Ηλία, τους Ακρίτες, την Αμμουδάρα, την Ασπροκκλησιά, την Αυγή, τη Βασιλειάδα, το Βίτσι, το Βογατσικό, το Βράχο, το Γάβρο, τη Γέρμα, το Γράμμο, το Δενδροχώρι, το Διαλεκτό, το Επταχώρι, τη Ζούζουλη, την Ιεροπηγή, το Καλοχώρι, το Καστανόφυτο, την Κλεισούρα, την Κορησό, την Κορομηλιά, την Κοτύλη, την Κρανιώνα, την Κυψέλη, το Κωσταράζι, τη Λάγκα, τα Λακκωμάτα, τη Λιθιά, το Μακροχώρι, τους Μανιάκους, το Μαυρόκαμπο, το Μελάς, το Μελάνθιο, το Μελισσότοπο, τη Μηλίτσα, το Νεστόριο, το Νόστιμο, την Οινόη, την Ομορφοκκλησιά, την Πεντάβρυσο, την Πτελέα, την Πτεριά, το Σπηλαίο, το Σπήλιο, την Τσάκονη, τη Χαλάρα, το Χιλιόδενδρο και τη Χρυσή.

Κατά τη διάρκεια υποβολής δηλώσεων λειτουργεί, Γραφείο Κτηματογράφησης επί της Λεωφόρου Κύκνων αρ. 14, με ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 8:00 π.μ με 16:00μ.μ. Τετάρτη: 8:00 π.μ με 20:00 μ.μ.

Καστοριά, 21 Φεβρουαρίου 2019

Με τιμή,

Το Δ.Σ. του Δ.Σ. Καστοριάς