“ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΓΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 5.10.2022”

Το Δ.Σ., κατά την συνεδρίασή του σήμερα, 04.10.2022, ομόφωνα αποφάσισε τη συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς στην παγκαστοριανή διαμαρτυρία για την ενέργεια, την Τετάρτη 5.10.2022 στις 12.30, μπροστά από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς με τη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης.

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου σε μαζική συμμετοχή!

Για το λόγο αυτό συνυπογράφηκε στις 29.09.2022 το σχετικό κοινό δελτίο τύπου των φορέων της Καστοριάς, που έχει ως εξής:

«Αντιλαμβανόμενοι το αδιέξοδο που έχει φτάσει ο τόπος μας συγκεντρωθήκαμε όλοι οι φορείς του Νομού για να διατρανώσουμε, ως βασική και απαραίτητη, ανάγκη την παροχή ειδικής τιμής ή ενίσχυσης στην κατανάλωση ενέργειας για τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις του νομού μας.

Πιστεύουμε όλοι μας πως μία Περιφέρεια όπως η δική μας που γεωγραφικά εμφανίζει μακρύ χειμώνα και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ ταυτόχρονα μαστίζεται από την χειρότερη οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ με παροχές, που θα ελαφρύνουν όλους μας, από την κατανάλωση οποιασδήποτε πηγής ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να υπάρχει ειδικό επίδομα ή μειωμένη τιμή, για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, τόσο στην κατανάλωση πετρελαίου-αερίου-pellet, όσο και στην τιμή της κιλοβατώρας στην κατανάλωση ρεύματος.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ότι η περιοχή μας ουδέποτε εισήχθη στην τηλεθέρμανση που αναπτύχθηκε σε άλλους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και ουδέποτε έλαβε σύνδεση με το φυσικό αέριο. Κάποια στιγμή ο τόπος αυτός πρέπει να βοηθηθεί από την κεντρική εξουσία σε σχέση με την ανάγκη θέρμανσης των πολιτών της.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ, με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής ο πληθυσμός του νομού μας μειώθηκε κατά 10% περίπου από την προηγούμενη του έτους 2011.

ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, το τελευταίο που μας μένει είναι μαζί την Τετάρτη 05 Οκτωβρίου και ώρα 12:30 να συγκεντρω- θούμε μπροστά από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας και να διαδηλώσουμε την ανάγκη μας.

Ελπίζουμε η συγκέντρωση μας να είναι τέτοια που να προκαλέσει τις αποφάσεις που θέλουμε».-

 

Το Δ.Σ. του Δ.Σ. Καστοριάς