ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

«ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ»

 Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς, κατά την έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση της 12ης Νοεμβρίου 2023, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο είναι καθαρά φοροεισπρακτικό και κατάφωρα άδικο και πλήττει βάναυσα όλους τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, ομόφωνα υιοθετεί την από 11.11.2023 απόφαση της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για ΑΠΟΧΗ, όπως αυτή προτείνεται στην απόφασή της, δηλαδή:

  1. Την αποχή των μελών του από δίκες συμφερόντων του Δημοσίου από τη Δευτέρα 13-11-2023, (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ευρύτερος δημόσιος τομέας όπως καθορίζεται από τον Ν. 4270/2014 – δεν συμπεριλαμβάνονται ΟΤΑ) μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου.
  2. Την αποχή των μελών του από όλες τις δίκες στις 16 και 17/11/2023 και 21 και 22/11/2023.
  3. Την αποχή των μελών του από όλες τις δίκες κατά τη διαδικασία ψήφισης των μέτρων στο Κοινοβούλιο.
  4. Την αποχή των μελών του από έκδοση διαταγών πληρωμής από δάνεια με αιτούσες Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων καθώς επίσης και από εντολές προς εκτέλεση, ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου για τα funds και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, λαμβανομένης υπόψιν της πάγιας θέσης της Ολομέλειας για την προστασία των οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων πολιτών.
  5. Την αποχή των μελών του από τις επιτροπές όπου μετέχουν ως μέλη δικηγόροι (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων κτηματολογικών διαφορών, Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου κλπ).
  6. Τη συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας και στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 22/11/2023 και ώρα 13:00΄.
  7. Τη δημιουργία ενιαίου μετώπου με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς με σκοπό την απόσυρση των εξαγγελθέντων φορολογικών μέτρων.

Κατά τη διάρκεια της αποχής θα υφίσταται πλαίσιο αδειών (παραγραφές, προθεσμίες).-

 Με τιμή,

το Δ.Σ. του Δ.Σ. Καστοριάς